Kip in zwarte pepersaus

Kip in zwarte pepersaus

Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.

Bereiding

Maak eerst de marinade door de maïzena, 2 eetlepels sojasaus, snuf zwarte peper en chilipoeder door elkaar te roeren. Laat de kip hierin minstens 30 minuten of langer marineren. Maak ondertussen de woksaus door de 6 eetlepels sojasaus, eetlepel zwarte peper, basterdsuiker en rijstazijn door elkaar te roeren. Snijd de ui en knoflook fijn, de paprika en champignons in stukjes en de bosui in ringen. Bak de kip in een pan gaar. Leg de kip daarna even opzij op een bordje. Bak de ui kort in dezelfde pan. Doe daarna de paprika en knoflook erbij en roerbak dit kort mee. Doe als laatste de champignons en het grootste deel van de bosui erbij en bak dit even mee. Hou wat bosui over ter garnering. Maak nu ook de noedels klaar. Doe als laatste de kip en de saus bij het groentemengsel en warm dit op. Serveer de kip in zwarte pepersaus met de noedels en garneer met wat bosui.

Categorieën
  • Vegetarisch
  • Hoofdgerechten
  • Kip

Ingrediënten
  • 160 gr Kip
  • 1 Uien
  • 1 Knoflook
  • 1 Paprika

Gemaakt door:
Creator Image
Timmy

Commentaar

User Avatar
Timmy

De kip in zwarte pepersaus is een verrukkelijke ervaring voor de smaakpapillen. Perfect gegaarde stukjes kip baden in een subtiel evenwichtige saus, doordrenkt met de rijke smaak van zwarte peper. Een culinair meesterwerk dat zowel de zintuigen prikkelt als visueel verleidt.

Beoordeling:
Geplaats op 23-12-2023 16:42:38

Je moet ingelogd zijn om commentaar te plaatsen

Login